Aktuálně z distančního studia – k 20. 3. 2020

Aktuálně z distančního studia 20-3-2020

Ukončili jsme 8. den distančního studia. Učitelé navazovali během uplynulých dní komunikaci se žáky, nastavily se parametry využívaného software, využívá se také e-mailová komunikace, nejčastěji přes třídní e-maily. Způsob komunikace si učitelé se žáky již dohodli. Pro sledování výuky a úkolů se využívají tradiční Bakaláři. Doladila se také pravidla komunikace. Za pochodu se řešily problémy (např. se zapomenutými přístupovými údaji do Bakalářů, se zapomenutými učebnicemi ve škole,… Nápravu zapomenutých přístupových údajů do Bakalářů lze řešit přes třídní učitele nebo přes zástupkyni ředitele Mgr. M. Pelíškovou (pe zavináč oa.svitavy.cz). Zapomenuté učebnice si někteří žáci stihli vyzvednout ještě před zavedením karantény. Ti žáci, kteří to již nestihli a dohodli se s učiteli, by ve většině případů již měli od učitelů učební texty dostávat v elektronické podobě (ofocené, naskenované). Víme také o tom, že si žáci texty vzájemně pomocí počítačů předávají. 

Důležitým prostředkem pro sledování výuky a úkolů jsou Bakaláři. Byl zvolen tento portál, protože……….. ……..pokračování příspěvku a dalších důležitých informací najdete ZDE.!!!

Několik dní jsme zjišťovali k distančnímu studiu zpětnou vazbu formou dotazníku. Zjišťování bylo ukončeno 26. 3. 2020 v 10:30. Dotazník, na který odpovědělo přibližně 95% žáků, byl z webu školy stažen. Výsledky nám posloužili k doladění způsobu a forem distančního studia, odpovědí si velice vážíme. Mrzí nás však, že několik žáků školy, jejichž jména známe,  dotazník nevyplnilo.