Poděkování našim studentkám

Hands_heart

Pondělí 19.06.2017

Dětský domov Dolní Čermná

Dolní Čermná 74, 561 53 Dolní Čermná

V Dolní Čermné 17. 6. 2017

Vážený pane řediteli,
ráda bych Vás informovala o dobrovolnické činnosti Vašich žákyň Adély Hofmanové a Terezy Petříkové v našem dětském domově.
V červnu roku 2016 se v našem domově objevily spolu s Adélčiným tatínkem Martinem Hofmanem a seznámily mě s projektem, který by chtěly u nás realizovat. V plánu bylo pořádání výletů pro naše děti, na kterých se dle Adélčina tatínka měly naučit organizátorským, managerským dovednostem.
Oficiální zahájení naší spolupráce bylo 1. září 2016, kdy se všichni neformálně, při opékání buřtů, představili všem dětem – a rázem si získali srdce nejen všech dětí, ale i nás dospělých. Bezprostřední, srdeční, empatičtí, akční, nápadití, přátelští, veselí, laskaví – toto vše odstartovalo neskutečnou vzájemnou spolupráci. Společné výlety (dokonce i do předvánoční Vídně), návštěvy, společné aktivity v domově i mimo DD, vzájemné obdarování vlastnoručně vyráběnými vánočními dárky… Stali se součástí našeho domova. Nyní holky plánují a organizačně zajištují prázdninový výlet do Mnichova.
Za dobrovolnickou činnost jsem děvčata spolu s jejich tatínkem (společnost Adel happiness) nominovala na Cenu Ď. Krajské kolo v Pardubicích Adel happiness vyhrálo, postoupilo do celostátního kola, kde děvčata spolu s tatínkem stála na jevišti Národního divadla a vyslechla si děkovný potlesk od plného sálu lidí.
Velice obdivuji nasazení děvčat, která sama naplánují akce pro naše děti, ty potom konzultují s Martinem Hofmanem, který je podpoří finančně i osobně (poskytne nám autobus, který sám řídí), a s vedením DD. Aktivity promýšlejí do nejmenšího detailu, díky čemuž se každá jimi pořádaná akce stává pro nás všechny nezapomenutelným zážitkem.
V dnešní době je vzácností, když mladí lidé svůj volný čas věnují druhým, potřebným, snaží se jim udělat radost. Jsem přesvědčena o tom, že aktivity Adélky a Terezky jsou ojedinělé. Budu potěšena, když i škola vyjádří děvčatům naše poděkování a podpoří je v dalších nápadech, aktivitách, které směřují k pomoci druhým.
Přeji Vám úspěšné zakončení školního roku a krásné, sluníčkové dny dovolené.
 
S pozdravem
 
 
Mgr. Iva Nesvadbová, ředitelka DD