Krajské kolo Mistrovství České republiky v grafických disciplínách

Úterý 22.03.2016

Obchodní akademie a Vyšší odborná škola ekonomická byla v letošním školním roce organizátorem krajské postupové soutěže Mistrovství ĆR v grafických disciplínách. Dne 22. března 2016 se do Svitav sjelo 21 talentovaných studentů z celého pardubického regionu, aby zde poměřili své síly a především hbitost svých prstů, soustředění a pozornost. Všichni přihlášení soutěžili na počítačích v kategorii opis textu.

Do samotného klání dali všichni účastníci maximum, ale vyhrát mohl jen jeden. Pro OA a VOŠE Svitavy to bylo celkové vítězství, neboť na prvních třech místech se umístili studenti naší školy. Se svým výkonem 386,3 napsaných úhozů (znaků) za jednu minutu se stal vítězem David Pintér, student 4. A. Na druhém místě se umístil Daniel Pruška z 3.A s výkonem 377,6 úhozů za 1 minutu. Také třetí místo, pomyslnou bronzovou medaili, získala Tereza Štercová z 4.A, která dokázala napsat za 1 minutu 368,8 znaků.

Vítěz se utká s dalšími vítězi krajských kol Mistrovství České republiky v grafických disciplínách, která se bude konat ve dnech 18. a 19. dubna 2016 v Novém Bydžově.

Za vzornou reprezentaci školy všem zúčastněným děkujeme a přejeme jim v dalších závodech pevné nervy a hbité prsty.

Ing. Petra Kopečná
garant soutěže