Žáci 1.A pomáhají DDM Svitavy aneb Sportovní hry mateřských škol 2013

Středa 15.05.2013
Sportovní hry mateřských škol
Dne 15. května 2013 proběhlo semifinále krajského kola „Sportovních her mateřských škol“ v hale Na Střelnici ve Svitavách, které bylo zahájeno slavnostním nástupem a dětskou hymnou.

Sportovních her se zúčastnilo šest mateřských škol ze Svitav a okolí a organizace se chopil Dům dětí a mládeže „Tramtáryje“, ve spolupráci s jednotlivými MŠ.
Sportovní hry se skládaly z pěti disciplín, které musí desetičlenné družstvo (5 chlapců a 5 dívek) z mateřské školy absolvovat buď v co nejlepším čase, nebo v co nejlepším výkonu. Disciplíny se skládají ze štafetového běhu na 50 m, skákání v pytli na 20 m, pětiskoku snožmo, překonání překážkové dráhy a hodu tenisovým míčkem do dálky.
Atmosféra v hale byla ohromná, děti si navzájem fandily, povzbuzovaly a radovaly se z každého svého úspěchu, či absolvování disciplíny. Každá školka si přivedla i spoustu dětí, kteří své závodící kamarády povzbuzovali, takže v hale byla bouřlivá, ale příjemná atmosféra.
Po dlouhých a vyčerpávajících bojích se na postupovém1. místě, do krajského finále 11. června do Pardubic, probojovala MŠ Větrná Svitavy.
Poděkování patří všem MŠ, které se her zúčastnily a dokázaly vytvořit po celou dobu výbornou atmosféru.
Při organizaci nám pomáhali studenti z OA a VOŠE, bez jejichž nezištné pomoci by se organizace her jen velmi těžko zvládala, proto velké poděkování patří ředitelství školy.
Budeme se těšit na příští rok a držet palce MŠ Větrná v krajském finále.
 
Robert Snášil – ředitel DDM Svitavy
Všechny fotky možno shlédnout na: tramtaryje.rajce.net