Martin Doubek závodil v Las Vegas

Pátek 31.01.2014
article thumbnailMotokárista z litomyšlského Orion Racing Teamu a žák Obchodní akademie ve Svitavách Martin Doubek si závěr vydařené sezony zpestřil exotickým „výletem". Ke svému poslednímu letošnímu závodu se vydal za „velkou louži", konkrétně do atraktivního prostředí luxusních hotelů a casin, do ráje nočního života v americké Nevadě, tedy do Las Vegas.
 
Nabídka startu v tomto zámořském závodu přišla do Litomyšle od amerického prodejce motokárové techniky ART, se kterou Martin Doubek závodí i v Evropě. A tak byl start v týmu ART America potvrzen. Pro Martina byla speciálně objednána motokára pro tento podnik, byla doručena za oceán do hotelu RIO v Las Vegas v krabici přímo z továrny v Itálii, a to několik dnů před startem. Bylo tedy nutné ji poskládat a nastavit pro samotný závod na uměle vybudované motokárové trati, která byla situována v centru města hazardu.
Část soutěžního programu v Las Vegas doprovázel vytrvalý déšť, což bylo vzhledem k tamním klimatickým podmínkám značně nestandardní. Ovlivnilo to zejména kvalifikační tréninky, které se odehrávaly na vodě. Martinu Doubkovi to ale nevadilo a vyjel si díky svým bezchybným jízdám výbornou pátou pozici pro finálový start.
Druhý den se počasí vrátilo do běžné podoby a za slunečného počasí při teplotě kolem třiadvaceti stupňů Celsia se mohli závodníci pustit do finálové rozjížďky nejprestižnější třídy KZ. O motivaci měli přitom postaráno i proto, že závod byl velice slušně dotován deseti tisíci dolary. Litomyšlský jezdec to v průběhu finále neměl jednoduché a potkaly ho nemalé potíže, dokázal se však dostat do cíle na konečné jedenácté pozici, což bylo jeho prozatím nejlepší dosažené umístění.
Martin Doubek završil tímto startem rok 2013, v němž se vrátil zpět do barev Orion Racing Teamu Litomyšl a mimo jiné se stal vicemistrem České republiky ve třídě KZ2.