Lyžařský kurz třídy 1.B

Pondělí 18.02.2013
Pro každého z naší třídy byla neděle 13. 1. 2013 trochu jiná. Někdo už měl sbaleno, někteří stále dobalovali poslední oblečení a pro někoho to byla docela obyčejná neděle. Ale přece jenom jsme měli jedno společné – odjížděli jsme totiž na lyžařský výcvik. Když už jsme se konečně všichni sešli a autobus byl připraven, nasedli jsme a vyrazili.

Po třetí hodině jsme dorazili k penzionu, kde jsme si po vybalení zajistili zábavu sami. Myslím, že si nikdo na ubytování nemohl stěžovat. K večeru jsme se společně šli projít k sjezdovkám, které jsme následující dny navštěvovali. Po společné večeři jsme se jako kolektiv sešli a povídali jsme si. Tento den byl krásným začátkem celého lyžáku.

Pondělí bylo dnem ustanovení pravidel. Budíček byl v 7:30, v 8 hodin následovala snídaně, která byla podávána formou švédského stolu. Po snídani jsme se připravili k odchodu na sjezdovku, u které nám paní učitelka rozdala ski-pasy. Poté nám dala základní pokyny a mohli jsme vyjet na sjezdovku. První den jsme jezdili jen na kotvě, někteří lyžovali dobře a někteří hůře. Celé dopoledne jsme jezdili a o půl dvanácté jsme šli na oběd do hotelu Praha. Do penzionu jsme se vrátili ve čtyři hodiny. V 6 byla večeře, která byla výborná. Popřáli jsme si dobrou noc a těšili se na úterý.

Jelikož jsme ovšem v pondělí večer nemohli usnout, povídali jsme si dlouho do noci. Také proto se nám v úterý ráno nechtělo vstávat, ale protože jsme byli hladoví, museli jsme v 8 hodin seběhnout na snídani. Poté jsme se vrátili na pokoj, abychom se převlékli do lyžařského oblečení, a následně jsme se všichni sešli před penzionem. Odebrali jsme se dolů pod kopec, obuli jsme se do lyžáků, vzali lyže a šli na svah. Bojovali jsme s tím jako o život. Ve 12 hodin jsme šli zase na oběd. Vařili skvěle. Odpoledne jsme šli opět na svah. Po únavném dnu jsme se zase vrátili do penzionu a odpočívali. V 6 hodin následovala – už tradičně – večeře, po níž jsme se vrátili na pokoj, kde jsme hráli různé hry. Na penzionu se nám nespalo zrovna nejlépe, protože jsme se tam báli.

Středeční ráno bylo jako každé jiné, takže jsme se v 8:45 sešli před chatou, odkud jsme vyrazili pod sjezdovku, kde jsme si konečně znovu nasadili lyže. Po obědě v hotelu Praha jsme se opět vrátili na svah – a to od 13:00 do 15:00. Když jsme přišli na naši dočasnou základnu, měli jsme čas, který jsme využili ke sprchování, koukání na televizi, atd. Po večeři jsme dostali volno a ve 22:00 byla večerka.

Ve čtvrtek vstávali někteří z nás s mimořádnou chutí, protože bylo jasné, že je to náš poslední den s lyžemi na nohou. Celé dopoledne jsme prožili na svahu, ti nejodvážnější z nás si dokonce sjeli zdejší černou sjezdovku. Po vynikajícím obědě a krátkém odpočinku na trávení jsme se opět vrátili na svah, i když jsme toho už mnoho nezalyžovali, protože vítr nabral velkou sílu. Kolem třetí jsme proto naposledy zamávali „naší“ sjezdovce a vydali jsme se zpět k chatě. Postupně jsme se vystřídali v koupelně a začali jsme si užívat poslední večer. Netrvalo to moc dlouho, protože po náročném nejen dnešním dni jsme vyčerpaní fyzicky i psychicky usnuli…

V pátek ráno jsme vstávali až v osm hodin a zašli jsme na snídani, po ní jsme se na pokoje vrátili, abychom si zabalili věci, uklidili pokoje, apod. A pak už jenom následovalo čekání na autobus, které jsme si krátili např. procházkou, mlsáním horké čokolády, obědem… Autobus dorazil ve 13:00, a tak jsme naložili všechna naše zavazadla a – hurá domů!!!

Účastníci lyžařského výcviku z 1.B