Lyžařský výcvik 1. ročníku – akce plná sportu a zábavy

Úterý 25.03.2014
2. března odjely třídy 1.A a 1.B na lyžařský výcvik do Deštného v Orlických horách. Všichni účastníci se sešli uškoly, naložili svá zavazadla do autobusu a mohlo se jet. Přijeli jsme na místo a ubytovali se v pěkném penzionu Satelit.

Každý den jsme lyžovali od půl desáté. Okolo 12. hodiny na nás čekal oběd v restauraci Praha a odpoledne se lyžovalo do půl čtvrté. Po lyžování jsme měli volno, v 6 hodin večeři a poté vlastní program. Večerka byla ve 22.00. Lyžařský výcvik se nám všem líbil. Super bylo, že se každý něco nového přiučil a i přesto, že byl někdo poprvé na svahu, jsme jezdili společně. Hned první den se zapomnělo na 4 děvčata, která zůstala ve svém pokoji, když se ostatní šli projít k sjezdovce. Bohužel všimli jsme si toho až po cestě zpátky na hotel. Naše první výprava na sjezdovku tedy začala velice vtipně. Druhý den ráno po snídani jsme se nachystali a připravili na odjezd skibusem. Při čekání na autobus si náš spolužák nandal obráceně helmu, což jsme se mohli hned po ránu popukat smíchy. Měli jsme tři skupiny: lyžaři, nelyžaři a začátečníci. Naše skvělá nálada trvala po celý týden, tedy aspoň u většiny z nás. Když jsme jezdili na svahu, neobešlo se to i bez nějakých těch pádů. Spadl jeden a další popadali taky. Při večeři si každý z nás vyzkoušel být číšníkem. Jednoho večera jsme se s děvčaty nudily, tak jsme vymyslely trochu strašidelnou noc. Udělaly jsme ze sebe upírky a nahodily hrůzostrašnou atmosféru. Televize byla puštěná na zrnění, všude bylo zhasnuto a při vchodu do pokoje hned u dveří vysela bunda.  A aby toho nebylo málo, dokonce jsme to i natočily. Pozvaly jsme ostatní děvčata a strašily je. Kdo s námi nebyl, tak ani netušil, jaké to bylo peklo. Náš týden na lyžáku utíkal rychle.
Zábavy jsme měli opravdu moc, a proto vám nebudeme psát úplně vše, protože bychom tu byli ještě na dlouho. Děkujeme paní učitelce i panu učiteli, že to s námi ten týden vydrželi a občas se s námi i zasmáli.
 
Kristýna Brázdová, 1.A